fredag 11. desember 2009

Tore slår til igjen

I dag skulle jeg ut tidlig hadde jeg tenkt, i allefall i 830 tida. Stilte klokka i går kveld og la meg til å sove. Den ringer kl 8 og jeg spretter opp og gjør meg klar til å sette kursen mot båten. Bare sjekke nyheter først.... Kl er 9!!! Jeg hadde stilt engelsk tid :( Så da var det bare å roe ned og spise frokost før en satte seg i båten i 10 tiden. Agnfisk i dag, 5.5-4.9 grader i vannet. Lite byttefisk å se på loddet, men hørte om en storfisker som allerede hadde slått til. Tore, sønnen til veslegutt hadde fått sin første punding. Vekta ble oppgitt til 6,1-6,3 og kontrollveiingen viste 6160. Bare å gratulere, her har en med en storfisker å gjøre :)
Hadde mitt første utras på svenskeflagget i det bordet sneiet Hornsodden, 20 gram bly 10 meter foran skallen og dybde under båten 7 meter. Fisken gikk rett til værs og borte var den. Så skjedde det ikke mer gjennom Sundet før jeg kom på Øssjerudryggen, i en 90 grader sving begynner det å synge godt på taket og i det bordet retter seg opp løser klypa ut og snurrer rundt planersnøre, fisken går ca 30 meter før den stopper. Jeg tar stanga og kjenner det er noe som rister med hode baki der, så går den litt til og borte er den... resultatet ser dere her:

I dag valgte jeg å kjøre med de her, og det er nok desse som blir brukt på mandag og, når en skal ut på nye og prøve å få en fisk som en Tore fikk i dag. Så det ville seg ikke for meg i dag, men moro at det blir tatt punding, og ekstra moro at den som tar fisken ikke er stort større en fisken selv. Pappa Veslegutt må nok fiske midt i uka skal han få tatt opp noe særlig med fisk fremover tror jeg.Søndag blir det tur med noen rovfiskere fra Tigerstaden :) Og da skal det fiskes med slike

2 kommentarer:

Erik Walmann sa...

Vi skal vel prøve å fiske med litt annet en det der. Grattis til gutten med en flott pudding !!!!

Team Helgøya sa...

Det der er mine gjeddbusters, men har du bedre trua på noe annet så ta det med