tirsdag 2. januar 2018

Tilbakeblikk 2017


Tjugesøtten var et veldig spesielt fiskeår for meg. Et år hvor en opplevde utrolig mye og det ble virkelig svidd inn noen minner i pannebrasken som sent vil la seg glemme.


 

En begynte faktisk året på Vänern. Nyttårshelgen 2017 var en med Kjell Are i Beason Norway på fiske og som det pleier var været ikke på ens side i Östra Götaland, men mener å erindre at vi faktisk greide å få haket inn en nyttårslaks.
I slutten av januar durte jeg sammen med Bjørn Åge, Ståle og Bjørn Vegard til Dusseldorf og Europas største båtmesse. Det ble mye øl, mye moro og en fikk sett på noen nyheter. Bl.a Simrads Halo Radar. Dessverre var ikke lommeboka åpen for noen anskaffelse av trollingbåt. Kanskje like greit da jeg har en jævla bra som ferdigstilles snart.

                                                             Årets råeste måned ble AprilRampa i SunnanåKA og HP

HP

LaksekillerMåtte en tur til Karlstad når det var for mye vind. Kjell Are visste om en prylshop. Fikk handla meg sko og stenger... Lure på om det ikke ble noen wobblere og
Ble en liten treningstur til Vänern i April også, men det var ikke veldig fart i sjøen da heller. Vi fikk en lovlig, og Hans Petter kom ned en tur og da smekka det i veien en OK laks på agnfisk. Men god mat og godt selskap og mye ljuging hører med når en fiske. Trur jaggu det ble litt av det og. Knallgod Thai mat i Mellerud

Fisketur med Johan Abelsson

Bengt og meg 128cm 21,8kg


16,1kg

Meg med rekordlaksen, største i Østersjøen 2017

Nok en video


 Deretter gikk turen til Simris hvor jeg skulle fiske noen dager med Johan. Og FOR en tur det ble. 3 laks. Minste på 16,1 største 21,8 og 128cm. Uslålig! Snittvekt på alle fiskene var 19kg. Så flaks skal det godt gjøres å få igjen. Johan har aldri opplevd en slik snittvekt så det var helt rått. Gleder meg masse til frøkna, jeg og muligens en til skal ned i April å prøve på ny.TMB2017


Maskulin Fiskemaskin


Alexander Graarud med laks på TMB


Kjell Are med PB

Spotter

Deretter ble det en  Bornholm og Trollingmaster som matros hos Team Beason Norway.
Dette var en skikkelig knalltur hvor vi fikk litt laks og skippern satte PB med en laks på 14,1kg!

Mange norske team var med Johnny og Rune klaska til med et par skikkelige griser. Frank Ronny var beste norske skipper med plassering helt oppe i toppen sammen med bla Abelsson.
I 2018 blir det enda flere Norske team, 28stk tror jeg i skrivende øyeblikk. Gleder meg masse til å reise ned med ny båt og kvasse kroker. Blir det like bra sosialt som i 2017 blir turen en suksess om det blir storlaks eller ikke.


MJØSAMjøsa ble også besøkt så vidt det var i fjor. Ble ingen storfisker på meg, men fikk vært utpå litt mellom arbeidsslagene. Men skal utpå der mer i år

JUNI OG TRØNDELAG
Trøndelag står hjerte mitt nært og for en plass dette er. Vi er så heldige at vi kan fiske laks rett utenfor hyttedøra og i år ble det to rekorder der oppe. For første gang kom vi over 10kg på laksen med den jeg fikk på 10,5 og Cato satte også rekord med en laks på 7,5kg. Her oppe storkoser vi oss med fiske, avslappende dager, god mat og kaldt øl. Det blir av og til en stram en også. Årlig guttetur i juni. Cato fisket forresten alle dagene i år!

Resten av året ble det lite fisking. Hadde en tur til Grisslehamn og Understen, men der ble det dårlig med fisk og plutselig var det for mye vind. Jaja været kan en ikke styre.


Prosjekt Alubåt fra Isaksen Alufiskebåt og Service på Greåker

Det er masse arbeid og ting blir ikke gjort halvveis her. Kommer til å bli en knallbåt


Omtrent slik skal den bli seende ut. Dette er båten som ble produsert før min. Som tidligere nevnt vil jeg ha mindre motor og anderledes hekk. Ellers vil de nok være ganske så like.
Jeg klarte å få innledet et samarbeid med Simrad på slutten av året også, hvilket passer bra da det stort sett er Simrad utstyr i den kommende båten. Takk til Torgeir for at han ordnet dette
Så håper alle får et knakende godt fiskeår i 2018. Jeg gleder meg masse og håper det blir litt mer tid til å jakte på de store enn det har vært de siste årene. Men med ny båt og pågangsmot tror jeg dette blir riktig så bra.

SKITT FISKE

Ingen kommentarer: