mandag 8. februar 2010

FrP svarte


Ulf Leirstein fra FrP tok seg faktisk tid til å svare på spørsmålet forholdsvis tidlig, selv om svaret ikke var det minste konkret.

"Hei Steinar,

Takk for henvendelse og gode spørsmål!

På Stortinget fremmer FrP kontinuerlig forslag om å redusere skatter og avgifter. Dette da vi mener dette vil gi økt frihet til den enkelte, økt kjøpekraft og bedre rammevilkår for norsk næringsliv.

Når det gjelder de konkrete spørsmåene du tar opp må de nesten besvares av de partiene som har innført og forsvarer dagens skatte- og avgiftssystem.

Mvh
Ulf Leirstein
Finanspolitisk talsmann, FrP"

Men jeg gir alikvel et poeng til Leirstein for raskt svar. Spent på om de to andre vil svare, og jeg er også spent på om en får vite HVOR mye AS Norge drar inn årlig på denne HK avgiften.
Urettferdigheten lenge leve, hadde Norge gått med dundrende underskudd skulle jeg forstått at en hadde litt høyere avgifter en andre land, men når det er stikk motsatt burde også avgifter vært lavere, det burde kommet landets innbyggere til gode. Men det ser ut som at bil og båteiere er de som begår faenskap her i landet og skal straffes hardest med disse urettferdige avgiftene, HK avgift på båt og vektavgift på bil er totalt meningsløse.


Og ny line til planerboardet er ankommet sammen med gamakatsu barbless kroker, flere Huskyer er på vei... og det blir vel en liten overraskelse før en forhåpentligvis får startet sesongen i april.

5 kommentarer:

Atle Knapp sa...

Jasså Steinar, politiske ambisjoner? Skiftet fra fiskeblogg til politisk blogg:)? He, he, har bare et par kommentarer til dine "politiske innslag". Joda, mye kunne sikkert vært bedre og billigere i moder Norge. Men,.. når mannen som var så elskverdig å svare på ditt brev lover betydelig økt kjøpekraft på grunn av lavere skatter, da ler jeg. Det partiet han representerer lover altså dette i sitt alternative statsbudsjett, og det vil utgjøre den nette sum av mellom 200 og 600 kr året for de som har ei normal inntekt her i landet, og det har vel de fleste? Sannheten er at uansett hvem som sitter med "makten" her i landet så er det stor politisk enighet om det meste, også skatter og avgifter. Det er kun småpenger partiene krangler om når det er valgkamp,og hverken du, jeg eller noen andre "vanlige" arbeidere vil merke noen forskjell på lommeboka desverre. Kunne godt tenkt meg å ha hatt billigere båter, biler og motorer jeg også, men jeg bytter ikke det bort i normerte sykemeldinger eller karensdager for sykemeldte for eksempel. Du kan gå på jobb med litt feber og rusk i kroppen hvis du sitter på et kontor, men jobber du på eksempelvis et smelteverk er det ikke sikkert det er like greit? Urettferdig at vi har dyrere varer? Ja, kanskje det, men vi tjener tross alt bedre enn de i sverige. Kanskje svenskene synes det er urettferdig at vi tjener mer enn dem, og at det er derfor de kommer hit for å jobbe? Jeg føler mange ganger at jeg har vunnet i lotto jeg, når jeg ser hvordan mennesker rundt om i verden har det, uansett skatt og avgifter:).
Atle

Team Helgøya sa...

Hei Atle. Nei overhode ikke skiftet fra fiske til politisk blogg, men det er nå en gang slik at skal en få påvirket må en sette inn "skytset" mot der det kan virke. Jeg har bevisst ikke dratt inn sykepenger, karensdager, helsevesen osv. Jeg har brukt SVERIGE som et eksempel for at dette er en land som er veldig likt Norge. De tjener mindre i Sverige en i Norge, det er rett det, Sverige går også med mange mange milliarder i underskudd hvert år, mens vi går med tusenvis i overskudd. Derfor er det rart at Sverige har "fornuftige" importregler en det Norge har. Vi tjener mer en i Sverige skriver du og aksepterer slik jeg forstår det forskjellen på priser ut fra det. Du ville med andre ord akseptert at en som tjener 1mill i året skal betale dobbelt så mye for et stykke brød kontra en som tjener en halv mill?
En kunne faktisk dratt denne diskusjonen til å også å omhandle biler da det er slik at i utkanten av Norge er en 100% avhengig av en bil, da nærbutikken ikke lenger finnes som et eksempel. Den norske bilparken er eldgammel og miljøfientlig så det suser... Men det får være en annen diskusjon. Jeg sier ikke at avgifter skal bort, jeg sier at HK avgiften burde fjernes da denne er særnorsk og blodig urettferdig. Og HVEM er det avgifter er mest urettferdig for? Jo det er den gjengse mannen i gata, de styrtrike blir ikke rammet av avgifter på samme måte.
Ved siden av arveavgift er HK avgiften den mest urettferdig og idiotiske avgiften vi har, og disse to bør snarest mulig fjernes. Og det med at en har vunnet i lotto ved å bli født i Norge, ja på mange måter har en det, men det er da merksnodig at en fører en slik politikk at en heller føler seg kneblet av staten. Med slike urettferdige avgifter øker politikerforakten i mine øyne. Og en kan stille seg spørsmålet... er det lov/rimelig med avgift oppå avgift?

Atle Knapp sa...

Hmm. Som jeg skrev i sta, Steinar må gjerne mange ting bli billigere for min del, men IKKE på bekostning av goder som kommer mer til nytte for den vanlige mann i gata enn hk avgift, som tross alt er en luksus, eller? Du leser nok det jeg har skrevet, slik som fanden leser bibelen skjønner jeg. Jeg snakker om to forskjellige land med to forskjellige økonomier og inntekter, ikke på fattig og rik. Men når vi snakker om inntekt i samme land, så ja, om ikke brød var et godt eksempel så kanskje skatt? Men det var jo ikke diskusjonen:). Avgifter kan mange ganger oppleves urettferdig, og jeg skulle gjerne ha hatt lavere bilavgifter. Kunne gjerne ha hatt lavere hk avgift også, men det er tross alt en luksusvare mener jeg. Selvfølgelig er det lov med avgift på avgift! Det er jo Norsk lov? Så er det slik Steinar at hvis man føler det uholdbart å bo i et land med slikt skatte og avgifts trykk, og håpløse politikere, så er det jo lov å prøve et annet land, slik som Sverige for eksempel. De kommer jo hit å jobber (mon tro hvorfor?), så får man se om det er grønnere gress der, eller andre steder. Det er sikkert mange ting som kunne gjøres annerledes i Norge, men det nytter ikke å begynne å klage på "luksusavgifter", da er det kanskje bedre å lette avgifter for unge som skal etablere seg, avgifter på medisiner o.l.det hadde vært en diskusjon å ta!!! Båtmotor er og blir "luksus", bil er jeg mer i tvil om:).

Team Helgøya sa...

Eller man kan prøve å påvirke Atle. Akkurat som en prøver å påvirke f.eks fylkesmannen i Oppland om å tillate mer en 4 sluker per båt. Det er ikke snakk om å stikke fra hverken Mjøsa eller Norge, men derimot å prøve å påvirke det som en synes er urett.
Nå tar staten inn ca 146millioner årlig på HK avgift med avgift. Dette er et beløp som er mikroskopisk i den store sammenhengen og kunne fint vært halvvert uten at det hadde gått på bekostning av hverken helsevesen eller skole. En kan jo ikke bruke veldig mye mere penger på dagens budsjetter uten at det blir en fare for inflasjon. Men vi kan derimot "spare" offentlig utgifter mde 15milliarder som vi årlig gir til korrupsjon. Da det desverre viser seg at det vi gir i bistandshjelp ikke gjør annet en å fore diverse dikatorer. Et godt eksempel er jo Nigeria og Tanzania hvor korrupsjonen florer og vi spyler på med penger. Strøyper vi igjen 10milliarder her har vi plutselig 10milliarder vi kan bruke uten å øke inflasjonsfaren. Av disse 10milliardene med frie kroner kunne f.eks 75 vært brukt til å halvere avgiften på en "luksus" som båtmotorer er. De resternede 9,25 MILLIARDENE kunne vært brukt til å styrke f.eks offentlige goder som skole.
Og dette UTEN at inflasjonsfaren øker da den offentlige pengebruken fortsatt er den samme. Jeg mener nå at folk burde ha råd til nyere og mere miljvennlige biler og gjerne båtmotorer da folk flest jobber som noen helter. Et annet felt vi kunne spart mye på er å gå gjennom HVEM som får uføretrygd og ikke. Her er det nok MANGE arbeidsføre som får penger rett i lomma, ikke fordi de er syke, men rett å slett fordi de er LATE og ikke gidder å gjøre et arbeidsslag. De fleste kjenner noen som her snylter på samfunnet.
Uansett hvor forskjell det er i den svenske og norske konomien er dette sammen med Danmark de landene som er mest likt vårt i forhold til kultur, helsevesen, levestandard osv. At et "fattig" land som Sverige da har regler som er mer for folk flest en Norge er og blir uforstålig for meg. Og det at nordmenn skal straffes for at vi har olje syns jeg er feil. Det er lov for oss vanlige å unne seg litt "luksus" som en båtmotor kanskje er.
Jeg kunne forstått disse avgiftene i 1957, men ikke i 2010. Rett å slett fordi Norge nå har en økonomi som fint tillater dette. Uten å øke influasjonen kan som jeg har nevnt disse pengene fint tas fra korrupte dikatorer, eller snyltere. Det er meget mulig du og jeg har forskjellige verdier som veier tungt når vi går til valgurnen, hva du stemmer er opp til deg, akkurat som jeg kommer til å messe om HK avgift til noen fornuftige tar bort mye av denne og erstatter det med et fornuftig system. Tollverdi pluss mva f.eks burde holde, det er det jo på f.eks en annen luksusvare vi bruker; fiskesnella

Atle Knapp sa...

,Her var det mye å svare på gitt:). For det første. Det oppleves for meg lettere å påvirke fylkesmannen enn stortinget, da partiene som er der er enige i 98% av den økonomiske politikken! Det er rett og slett feil å tro noe annet. Det er kun flytting av penger det er snakk om, og da blidgjør du kanskje noen, mens andre blir missfornøyd igjen. Når det gjelder bistandspolitikk, er det bare å si at riktig så svart/hvitt som du beskriver er det ikke. Det er mange land som nyttiggjør seg pengene på en ordentlig måte. Så får man ta ifra de som ikke gjør det pengene og, sette de inn der det trenges. Vi kan ikke bli så småelige at vi sitter på pengesekken selv! Dette med innflasjon er det delte meninger om, og jeg tror ikke det er der problemet ligger. Vi skal vel ikke helt se bort fra at det var greit å ha hatt et storting som har drevet en fornuftig økonomisk politikk når finanskrisen slo til? Mange land fikk umiddelbare problemer, og nå begynner ettervirkningene å slå til i mange europeiske land, som "trodde" de hadde ting under kontroll. Hellas, portugal, Spania, samt tildels Frankrike, Italia og England er noen av de land der det ikke lenger er så greit å være arbeider lenger. Vi kan klage å syte over urettferdighet og mangler på mange områder i Norge, det er noe alle gjør, men bilde er faktisk litt større enn noen "småavgifter". Du har hatt råd til båt og motor, det samme har jeg og mange andre. Biler har vi, et sted å bo, vi har jobb eller mulighet til å gå på skole. La hvem som helst ta over på tinget, og resultatet blir stort sett det samme. Så spørsmålet blir: Hvor setter man inn støtet? Slipp till høyresiden? Det har vært gjort, og ingenting skjedde. Akkurat de samme argumentene som Venstresiden, kun med små ordjusteringer! De er som tvillinger!! Når det gjelder uføretrygdede, så er det alltids noen som snyter, akkurat som de som snyter på skatt (noe de fleste har prøvd?), eller på andre måter prøver å komme seg unna. Jeg har jobbet i en Attføringsbedrift i 23 år (huff) og har sikkert bidratt til at både de som trenger en trygd og de som snyter har fått! Og det verste er at det er Norske menn og kvinner, gjerne med litt god råd, som er de verste til å prøve å lure systemet. Så det er av sine egne man skal ha det. Men etter min mening blir det helt feil å bruke slike grupper i en slik diskusjon uansett. Og ja, noen er late, men de er i fåtall. Deter uansett mindre penger å hente der enn for eksempel å ta de største skattesnyterne!! De nordiske landene er like på mange områder, men hvor mange prosent arbeidsledige tror du det er i de landene? Spør du en svenske eller en danske som er i en slik situasjon om hva han helst vil, Norge og avgifter, eller Sverige/Danmark med arbeidsledighet og dårlige støtteordninger, tviler jeg ikke på svaret. Hvis det er slik at vi som er heldige å ha jobb og et greit liv ellers skal kun tenke på oss selv, da blir det noe annet, men der er ikke jeg! Kall det gjerne verdier. Hva du eller jeg stemmer spiller forsåvidt ingen rolle, da systemet vi har i Norge uansett kommer til å bestå, med marginale endringer. Skal man endre det store bildet kreves det revolusjon. Og nyt å ha båtmotor mens du kan Steinar, om noen år kommer det restriksjoner på bruk av dette, og de kommer utenfra. Det blir værre!!