lørdag 21. juli 2012

Skremt av trollingJa dette var artikkelen som sto på trykk i Ringsaker Blad den 28. juli. At en mann som ikke har sett en sluk siden 1985 kommer med slike uttalelser er jo for såvidt ikke noe nytt, men at en journalist kan skrive slike ting i en avis uten å gjøre noe research burde få Norges trollingforbund til å reagere. Hørte rykter om denne artikkelen torsdag kveld, men tok meg ikke bryet med å lese den. Når jeg leste den ble jeg ganske lattermild og fikk litt medfølelse for mannen. Han hevder blant annet at fiske nå bedrives med båter og utstyr han ikke kunne drømme om. Vel kjære Arve Nils, ting utvikler seg. I 1985 var det ikke så mange som trodde på widescreens på 60 tommer og 3D, medisin har utviklet seg, i 1940 var det ikke nærliggende å tro at forventet levealder i Norge skulle passere 80 år heller, men så kom antibiotika, vi har fått marevan og  albyl-e. Det er nå litt moro å lese om at en som har vært leder i en fiskeforening er SÅ utdatert på fakta og lirer av seg påstander om at planeboard er oterfiske og dyprigg er blysøkke med masser av kroker til. Samt at trollingfiskerne tømmer fjorden for fisk og har et uetisk syn på det som engang var en hobby. 
Nå er det agurktider og i agurktidene er det jammen meg mye rart som skrives, har sendt journalisten noen få linjer hvor jeg mumlet noe om nonsens og at kanskje den sikkert hyggelige gamle mannens båt burde få stått under presening i 25 år til. Du snakker ikke om fiskeetikk for å så la deg avbilde med en klubbe og en blødende kleppet Mjøsørret, for alt jeg vet er det ikke sikkert at herr Børresen har fått med seg at minstemålet nå er økt til 50cm en gang. Nei dette skal det bli moro å følge med utover og jeg forventer nesten at noen i NTF tar kontakt med journalist Knut Erik Landgraff og forteller han noen sannhetens ord. 
knut.erik.landgraff@ringsaker-blad.no


Fiske etisk hilsen
Team Helgøya


Da har Morten i NTF snakket med Børresen og det virker som det er noen som har ønsket å bedrive revolver journalistikk her. Børresen har ønsket å sette fokus på oppsyn og regelverk på Mjøsa og det kan ingen bebreide han for. Knut Erik derimot... vel han burde kanskje anmodes om et gjensyn med journalisthøyskolen (om han har gått der).


Ingen kommentarer: