lørdag 7. juli 2012

Tirsdag-Torsdag på Revyriket

Etter bokstavelig talt å ha fulgt Jahn Teigen og mil etter mil ankommer vi hytta tidlig en tirsdag morgen. Der en kunne stifte bekjentskap med en koffert og laptop en glemte etter siste laksetur i juni. Selvfølgelig glemte en ikke igjen dette, en bare la det der for å få et påskudd til en ny runde i vannet.
Vel oppe pakker vi ut utstyr og oppdager til vår store forskrekkelse at det hverken var med sovepose eller sko!!! Trøtte i tryne og veldig klar for senga måtte turen settes til Grong (de har pol der) for å handle sko og soveposer. POLET åpnet kl 11!!! På en tirsdag, synd og skam... men men vi fikk nå tak i det vi trengte og distre er vi muligens, men cognac, øl, jäger og vodka var nå i bilen. NU ventet sengen så laksen.
Postet bilde

Vannet var styggdigert og det er ikke bestandig det beste for å ta laks her ute, men fanden vi hadde reist over land og strand, gjennom ild og vann for å stifte bekjentskap med den vakre atlanterhavslaksen. Som det i følge Bobben visstnok bare skal finnes i 15 land, i motsetning til damer som en har i alle.
Vi satte ut båten og duret utpå, agnene ble plassert i vannet og det var bare å vente...å vente...å vente så går det en 20 min tid før det skjer noe. Ei snelle suser av gårde og vi er sikre på at NÅ... men neida den gikk igjen, bumhugg (som vi har hatt en del av der oppe) nye minutter går og vi tar oss en pils, vi tar oss to pils, kanskje også tre før det igjen går i ei snelle. Turens første fisk kan landes, en sjøørret vi anslår til 1.4-1.5kg. Avkrokes i vannet og svømmer tilbake mot dypet det ble noen flere ørreter første ettermiddagen kvelden, men null laks så kursen ble satt mot hytta for rådslagning.
Postet bilde
Seff vi hadde glemt SIGARER, en får ikke laks uten sigarer, så da ble det bestemt at kursen skulle settes mot Namsos neste dag. Een vellykket dag forøvrig (sånn utenom laksemessig) herværende ble spurt om leg på polet og sjekket opp av berta i kassa på Narvesen (kunne det vært søstra til Vilhelm). Vi fikk også tak i sigarer an mass så NU sku laksen til pers.
Opp på vannet ut med båten av med klærne og uti med betene... litt solbrente på arma, og noen flere sjø og innsjøørrer... men hvor F var laksen? Ikke så vi noen, ikke hørte vi om noen og ikke fikk vi noen. Og dette på tross av både jägermeister, sigarer, ganske ferskt haill og cognac. Nå ble gode råd dyre.
Postet bilde

Torsdag! litt mindre sol, kunne være muligheter for litt regn. Ny oppbunkring av øl, da det første brettet var tomt. Slappe litt av sette kursen utpå, men med mindre håp om fisk denne gangen. Med fisk mener jeg laks, som sagt vannet var for stort, været var for godt, laksen var for rask, vinden var feil, den blåste for mye og litt for lite og kom i fra feil retning hele tiden. Samme hvor mye den snudde på seg, maken det å være laksefisker er ingen dans på roser, derimot skraping opp og ned stilken.

Postet bilde
Men vi koser oss da på tur eller akkurat nå gjorde vi ikke det, vi var fucked up, fullstendig motløse og noe utålmodige. Men siden vi hadde fått bra med sjøørret og ørret måtte vi jo gjøre noe rekti. Kanskje det ikke var laks i vannet, da ville jo selv vi slite med å få laks... Setter kursen mot et hot sted, regnet gjør sin entre og turen forandres fra fiasko til suksess, det sier bang... fisken sitter og den baser ut  meter


Jeg har aldri vært noen filmer, det er ikke HP heller, men vi gjorde nå et lite forsøk. Resultatet ble en fisk på 7.6 som skal nytes på grillen senere i sommer. Vi hadde fått laks og var særs fornøyde vi hadde en sjøørret på 2.1 også denne dagen. Flotte torsdagen

Nu skulle det feires (vi hadde forsåvidt feiret laksen 3 dager til ende allerede, men en siste kveld gjorde seg det og)

Postet bilde
Postet bildePostet bilde

I august setter en igang med å nynne på Mil etter mil igjen :) 

Ingen kommentarer: