fredag 6. april 2018

To kjempe dager med Johan Abelsson, laaaangt der ute til sjøs

Fighter en 13+ laksTommel opp og øya att. Safe kjøringGumminett for å lettere kunne sette den tilbake uskadd
Håpløst å få gode bilder av sterk vill østersjølaks
Tollef fighter laks på 13+ kg


Bilde før C&R


Flere som kjører laks

Gjengen og kaptein

Ene båten til Abelsson

Carolina ClassicHer fighter jeg en laks Joahn anslår til 13kg +Tollef kjører PB på laks


Tirsdag kveld satte vi kursen sørover til Patrik og Sanna på Bengtsson Loge for å fiske et par dager med østersjøens dyktigste laksefisker Johan Abelsson. Torgeir, Kjell Are og jeg har fisket Østersjøen noen ganger tidligere for Tollef var dette jomfruturen. Personlig synes jeg det er knall å få fiske et par tre dager med Johan da han i mine øyne er den beste til å lete opp laksen og han skuffet ikke denne gangen heller, selv om laksen hadde spredd seg for alle kanter siden før påske.
Et til med PB fisken

En som nyter østersjøen og 6 hugg

Riggen ga noen fine fisker

Laksekongen

Glade gutter på tur inn igjen torsdag etter 8-9 kontakter


Etter å ha prøvd litt øl og diverse snadder nede på Bengtsson tirsdag kveld hvor vi ankom seeeent. Var det på tide å komme seg i køya. Vi valgte å gå ut litt sent på onsdag til vinden hadde roet seg litt ned. Det var alikevel ganske humpete på sjøen. Tollef fikk ganske fort stifte bekjentskap med Østersjø laksen og fightet en riktig grov fisk en 15-20 min før den slapp. Plaster på såret ble en villfisk på 8-9kg som ble returnert litt senere på dagen.

Etter endt fiske duret vi ned på Thai sjappa i Simris og spiste en riktig så god middag før vi tok tlf og snakket med Cops for godkjenning av Trolling Toddy som alle karene syntes falt i smak. Sammen med litt øl og chips ble dette en riktig så trivelig avslutning på onsdagen. Patrik og Sanna kom opp en liten tur og snakket litt også. Fikk overlevert planersnellene mine som Tigerfiske hadde lagt igjen til meg.

Torsdag ble tidlig ut, vi dro fra Kåseberga i 8 tiden og kjørte en 20 distanser før vi satte greiene... Siden intet hendte ble vi enige om å rive å kjøre enda litt nærmere Møn for å se om laksen kunne stå enda litt lenger ut. Vel... det var lurt for det tok ikke mange minuttene før det løste ut på en Toby Magnum i ytan og jeg kunne fighte en villaks vi anslo til 13kg+ Etter noen kjappe bilder ble fisken returnert. Så ble det litt tullprat, teoerier om ditt og datt før det knatret i ei snelle, så i ei til, før den tredje, fjerde, femte og sjette snella sang. Alle fikk kjøre fisk og vi berget 5 av 6. Ene villfisken ble returnert de med klipt finne beholdt vi for mat.
Vi fisket en times tid til før en lang marsj inn igjen ble bestemt. Når klokken var 3 i natt kunne en svinge inn på gårdsplassen hjemme og parkere bilen i garasjen med laksefileter. Uten snille samboere/ektefeller er det umulig å få reist på tur så da er det greit å ha med litt snadder hjem til de.
En riktig så bra tur med kjempe trivelig selskap, vertskap og guide. Vi reiser ned igjen neste år også, samme gjengen. Nå er det å pusse kroker og gjøre seg klar til TMB.
Takk for turen gutter!


1 kommentar:

Team Berserk's trollingsblogg sa...

Gratulerer ned flotte fisker.
Abelson vet tydeligvis hva han driver med. 😊