onsdag 1. februar 2017

Noe annet enn Trolling


Nå tenkte jeg å skrive litt om noe som faktisk ikke handler om trolling, men skal prøve å få lurt inn noe med fettfinne alikevel.
Når sesongen på Mjøsa driver å nærmer seg en pause blir det plutselig liv i litt annet fiske. Like utenfor stuedøra befinner en av Norges beste ørretelver seg, og jeg snakker ikke om ei overpriset sosse-elv hvor en kun får lov til å denge flue. Nei elva jeg tenker på er Brumunda som renner ut i Furnesfjorden ved Brumunddal.

Elva munner ut fra Brumundsjøen og krongler seg i 32 km nedover mot Mjøsa, på 21 av disse kan du treffe på Mjøsørret. På denne strekningen befinner det seg mange spennende og gode plasser hvor en kan komme i kontakt med mjøsørret opp mot 5kg. Det er lenge siden det er tatt så stor fisk, men en 3kgs er ikke umulig. Og i en steinete elv med slu ørreter kan dette være en skikkelig utfordring. Du kan faktisk mange plasser få drive på helt alene også.

Elva er også godt ivaretatt av grunneierforening og Brumunddal & Omegns Sportsfiskerforening.
At kommunen gir totalt F legger selvfølgelig en demper på gytemulighetene til ørreten, men en får la det gå noen sesonger og evaluere derfra.

Uansett kan det være verdt å ta en titt her.

Fiskekort til Brumunda kjøper en på inatur.no
Bilde stjålet fra bosff.com

Ingen kommentarer: