onsdag 12. januar 2011

PUUUUUUUUUUUNDING
Hørt om den nyeste PUNDINGEN???

Nei itte je hell... Men virker visst som at enkelte syns det er snasent å dele ut pundinger i tide og utide.
Nå klare je itte hølle kjeft lenger, for dette IIRITERE meg.
En punding er en ØRRET, Salmo Salmo Trutta om enkelte må ha det med teskje, den har levd brorparten av livet sitt i Mjøsa. Den er hverken tatt i Burkina Faso eller Florida Keys.
Klart det er moro å ta en Blue Marlin på 250kg uten for Ascension Island, men det vil ALDRI ALDRI ALDRI bli en punding. Blir som å skryte på seg fitte, innkasert på bordell
Folk som nevner ordet punding og annen fisk i så måte tatt i andre vassdrag enn Mjøsa ber jeg heved om å ikke åpne kjeften, mobilen eller puste i nærheten av meg.
PUNDING er eksklusivt, PUNDING er ØRRET og PUNDING er MJØSA. TAKK

Og til dere analfabeter, PUNDING skrives med D..... BISMER P U N D

4 kommentarer:

Tomas "Blydonker`n" sa...

Bismerpund er en gammel måleenhet for vekt. I følge landsloven av 1277 ble et bismerpund inndelt i 24 bismermerker. På den tiden tilsvarte et bismerpund ca. 5,14368 kg, men vekten økte med årene. Et bismerpund tilsvarte på 1800-tallet ca. 5,977 kg. Tre bismerpund utgjørde en vog (våg).

Bismerpund er ikke bare for mjøsa

Team Helgøya sa...

kop ;) Det er her uttrykket har blitt brukt siden fiskingen startet, det blir bare for dumt å kalle en Tigerfish fra Kongoelva for en punding. Eller Vänernpunding for den saks skyld

Trine og Stein Roger sa...

Bombe at donkern kommer med noe her ;)
Punning er for Mjøsa, men bismerpund får alle bruke for min del.
Vet at det å brukes litt rundt på ørretvanna men dæ får vara nå som orden sprer seg etter av vi bytta ut hest å kjerre med bil. :)

Hans Martin Holtet sa...

punding er nok mere en bare i mjøsa.. men norsk innsjø-ørret!