onsdag 19. november 2008

Bruer fra Hamar til Gjøvik


Er det ordførerne i Hamar og Gjøvik går rundt å drømmer om, for å knytte byene tettere sammen. I og for seg en god tanke det, 15 min mellom Hamar og Gjøvik hadde jo vært knall, men tror politikerne drømmer litt her. Mellom Nes og Gjøvik er det over 300 meter dypt og en vei over Neshalvøya lar seg rett å slett ikke å gjennomføre pågrunn av at det vil rassere store jordruksområder og det tviler jeg på at bønder og kommunen gir tilaltelse til. Videre er jeg ikke så sikker på at folk her ute ønsker noen motorvei tvers over halvøyen.
Når det kommer til plassering av disse bruene ser jeg for meg 2 alternativer for å plassere de to bruene.
A: Snippsandodden-Grefsheim og til Storhamar (Nes-Hamar)
B: Rambekkvika til Smedstua-Bakka (Nes-Gjøvik)

Sett med et sportsfiskeøye er dette ikke noen lystig musikk. Grefsheim-Snippsand-Kalkbrenneriet vil da bli berørt i og med at alt A vil gå tvers igjenom her, og her ligger det gromme vårplasser, som da vil bli ødelagt.
Rambekk-Smedstua-Bakka er heller ikke noen dårlig fiskeplass så hadde jo vært kjedelig om dette skal ødelegges forstyrres med ei bru. MEN.... mellom Nes og Gjøvik er det over 300meter dypt så det skal bli intr å se hvordan dem har tenkt å løse den biten. Mellom Nes og Hamar er det ikke mer en 140 så det kan sikkert la seg gjøre, men personlig synes jeg ikke så veldig mye om å lage bruer fra Hamar til Gjøvik. Det blir nok ingen realitet i min levetid heller, men kanskje for de som kommer etter en. Nå er avstanden fra Helgøya og til Gjøvik 45min, til Hamar ca 35, med en bru vil dette kommer på rundt 15min så jeg ser den "besparelsen" i tid, men sett ut fra mitt sportsfiske øye tror jeg ikke dette er noen god ide.
Einar Busterud og Bjørn Iddberg

Ingen kommentarer: